AGEING

ÎMBĂTRÂNIREA PERSOANELOR CU SINDROM DOWN ÎN STARE OPTIMĂ DE SĂNĂTATE ”Program de formare pentru îmbătrânirea activă a persoanelor cu sindrom Down” – DS-Ageing

ÎMBĂTRÂNIREA PERSOANELOR CU SINDROM DOWN ÎN STARE OPTIMĂ DE SĂNĂTATE

”Program de formare pentru îmbătrânirea activă a persoanelor cu sindrom Down” – DS-Ageing

În perioada 09–10 mai 2019, Društvo Downov Sindrom Slovenia a găzduit cea de a doua reuniune a partenerilor participanți în proiectul european DS-Ageing.

Inițiativa este promovată de Universitatea Polibienestar din Valencia, Spania; ALDO-CET este una dintre asociațiile partenere în cadrul acestui proiect.

Pentru prevenirea și încetinirea declinului prematur fizic și cognitiv al adulților cu sindrom Down, proiectul DS-Ageing își propune să dezvolte un program de pregătire a acestor persoane, a familiilor lor, specialiștilor și voluntarilor din domeniile sociale și medicale,  în vederea asigurării îmbătrânirii acestora în stare optimă de sănătate.

Proiectul urmărește adoptarea unor metode specifice de intervenție pentru această categorie de populație și instruirea cu ajutorul instrumentelor TIC.

Cea de a doua întâlnire de coordonare a proiectului, care a avut loc la Ljubljiana, a reprezentat o oportunitate importantă pentru a analiza realizările proiectului, stadiul actual al acestuia și acțiunile ce vor fi dezvoltate în continuare.

În prim-planul discuțiilor a fost ghidul metodologic de dezvoltare și aplicare a întregului program de pregătire, definitivându-se specificațiile și modul de organizare și desfășurare a sesiunilor de co-validare a materialelor de activare a adulților cu sindrom Down.

În lunile următoare se va depune un efort intens pentru elaborarea activităților, metodelor specifice de intervenție și instrumentelor de formare TIC, precum și pentru testarea acestora.

Pentru mai multe informații vizitați: https://www.dsageing.eu/ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.