ZIUA MONDIALĂ SINDROM DOWN 2022

PLEDOARIE PENTRU INCLUZIUNE

CAMPANIA DE POSTERE 2022

CE ÎNSEAMNĂ INCLUZIUNEA?

 

Lumea poate deveni mai bună dacă fiecare dintre noi vrea să fie un actor activ al schimbării în bine.

Haideți să participăm cu toții la această transformare!

Oamenii cu sindrom Down pot și vor să participe la reducerea inegalității din comunitățile lor.

În perioada 01-21 martie 2022 vom pleda pentru incluziune.

"Ce înseamnă incluziunea?"

Prin această campanie ne propunem să aflăm modul în care este înțeles acest proces în România.

Le mulțumim celor 27 de oameni speciali și familiilor lor, care locuiesc în 21 de localități diferite din România, pentru participarea lor la proiectarea acestei campanii.

REALITATEA ZILELOR NOASTRE

Potrivit raportului ”Realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă de către și cu persoanele cu dizabilități” (ONU, 2018) ”persoanele cu dizabilități nu sunt încă suficient incluse în implementarea ODD, iar dezvoltarea durabilă pentru toți poate fi atinsă numai dacă persoanele cu sindrom Down sunt incluse în mod egal atât ca actori activi, cât și ca beneficiari. Succesul Agendei 2030 necesită o abordare participativă și incluzivă în care sunt implicate toate părțile interesate, inclusiv persoanele cu sindrom Down. Pentru persoanele cu sindrom Down, învățarea pe tot parcursul vieții nu se referă doar la învățarea de abilități noi sau la formarea profesională, ci se referă la incluziunea în societate.

Știați că 193 de țări din întreaga lume ne cheamă să acționăm? Națiunile Unite lucrează pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă. Toată lumea poate ajuta la realizarea lor; tineri sau bătrâni; indiferent de rolurile lor, indiferent de capacitățile lor.

Puteți și voi să luați parte la schimbarea lumii în mai bine? Dacă da, postați în comentarii o poză cu șosete colorate și desperecheate.

Vă mulțumim pentru participarea și implicarea voastră!!!