VIDEOCLIPUL ZILEI
În aceste zile care ne schimbă complet modul în care trăim, învățăm că există modalități noi de a rămâne conectați cu prietenii. Învățăm să folosim instrumente care ne permit să fim aproape de familiile noastre și de cei interesați chiar și de la distanță.
Asociația noastră dezvoltă o colecție de materiale care exemplifică activități pe care persoanele cu sindrom Down le efectuează acasă pentru a se dezvolta personal, pentru a-și exersa deprinderile de autonomie și pentru a-și menține starea de sănătate fizică și psihică.
Găsiți aici materiale utile pentru dezvoltarea personală, înregistrate acasă.
Dan
Dan utilizează computerul. Lui îi place jocul de șah, iar acum pentru că nu se poate întâlni cu prietenii lui, Dan joacă șah cu computerul lui.
FELICITĂRI DAN!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Bogdan
Bogdan profită de vremea frumoasă de afară și se antrenează cu kendama și o binemeritată cafea.
FELICITĂRI BOGDAN!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Dan
Dan este unul dintre cei mai activi membri ai asociației noastre. Lui îi place să simtă că e independent și exersează în fiecare zi diverse deprinderi de autonomie și dezvoltare personală.
Dan era obișnuit să călătorească singur cu tramvaiul, de două ori pe zi: dimineața parcurgea distanța de acasă și până la centrul nostru, iar după-amiază parcurgea distanța de acasă și până în gradina botanică.
Acum trebuie să rămână activ acasă și de aceea, după efectuarea temelor primite de la asociație, se distrează jucând cărți cu computerul său.
FELICITĂRI DAN!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Irina
Irina cântă. Ea dovedește că iubirea este cel mai bun medicament, care se ia în doze crescute zilnic.
FELICITĂRI IRINA!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Dan
Dan se distrează, pictează și dansează în camera lui.
FELICITĂRI DAN!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Găsiți aici materiale utile pentru dezvoltarea autonomiei, înregistrate acasă.
Bogdan
Bogdan urmărește exercițiile propuse de asociația noastră, iar astăzi vă arată cum a ajutat-o pe mama sa, după ce aceasta s-a întors de la cumpărături. Și înainte aranja alimentele în frigider, dar acum a învățat care este locul potrivit pentru fiecare sortiment.
Bogdan locuiește doar cu mama sa și îi place să o ajute în gospodărie, fiind bărbatul din casă. Bogdan este pasionat de scris și muzica populară și întotdeauna răspunde ”prezent” la activitățile asociației.
Chiar dacă rămâne activ acasă, el este fericit pentru că asociația continuă activitățile on-line.
FELICITĂRI BOGDAN!
FELICITĂRI mamei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Andreea
Andreea pregătește un energizant pentru familia ei.
FELICITĂRI ANDREEA!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!!
Irina
Irina a pregătit o gustare dulce pentru părinții ei și pentru voi.
FELICITĂRI IRINA!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!!
Irina
PASCĂ FĂRĂ GLUTEN CU IRINA
Irina are intoleranță la gluten. Pentru că prăjiturile fără gluten nu se găsesc pe piața românească, Irina pregătește acasă diverse dulciuri.
Acum vrea să se bucure de prăjiturile tradiționale pentru sărbătorile pascale și vă învață și pe voi să faceți pască din aluat de cozonac fără
gluten. Poftă bună!
FELICITĂRI IRINA!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Vestea Invierii
Activi în ”Stația acasă 2020” tinerii asociației noastre se pregătesc pentru bucuria Învierii Domnului Isus Hristos.
Din casa fiecăruia, cu inima deschisă, ei vă transmit mulțumirile lor, vă aunță Vestea Învierii Domnului și vă invită să primiți lumina din ochii lor.
Sărbători cu bucurie și să ne revedem cu bine!
Platforma electronică DS LEISURE
Hai să învățăm să ne planificăm timpul liber! În aceste zile care ne schimbă complet modul în care trăim, învățăm că există modalități noi de a rămâne conectați cu prietenii. ALDO-CET a dezvoltat o platformă electronică numită DS LEISURE. Este momentul să înțelegem mai bine cum putem folosi internetul pentru a învăța să ne planificăm timpul liber. Vizionând acest videoclip vei afla cum să intri în acest spațiu virtual în care vei găsi informații noi, jocuri și scenarii virtuale educative.
Succes!
Irina învață să își planifice timpul liber
Irina este talentată și vrea să își dezvolte abilitățile. Participă la toate activitățile asociației și efectuează temele pe care le primește.
Atunci când este într-un mediu familiar și se simte confortabil cu cei din jurul ei, Irina uimește pe toată lumea cu prezența ei de spirit, glumele și comentariile pe care le face. Funcționează într-un ritm de multe ori mai lent decât al semenilor ei, iar uneori nu este înțeleasă pentru că oamenii nu au răbdare să o aștepte.
Vizionând videoclipurile atașate, veți afla ce înseamnă ”activ acasă” pentru Irina.
FELICITĂRI IRINA!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Irina își antrenează memoria
Irina își antrenează imaginația
Irina își organizează timpul liber săptămânal
Irina își face planul pentru cumpărături
GOSPODARII
Toată lumea vorbește despre măsuri de relaxare. Nimeni nu amintește de adulții cu dizabilități intelectuale aflați în grija familiei. Din nou toată responsabilitatea este în sarcina părinților. Și dacă fiul are 46 de ani, câți ani au părinții lui? Mai pot? Da, pot! Până la ultima suflare!
Partea bună a acestei situații alarmante este că adulții cu sindrom Down exersează, acum mai mult ca oricând, deprinderile de autonomie. Indiferent de vârstă, părinții lor au răbdare, au timp, au sănătate, au nervi de oțel și o stare psihică pozitivă. Le au de când s-au născut copiii lor cu sindrom Down. Au găsit ei un izvor de energie, care se pare că nu funcționează în cazul oamenilor tipici…
Probabil acestea sunt motivele pentru care acești părinți poartă singuri toate aspectele vieții copiilor lor adulți cu sindrom Down … și nu contează că unii dintre ei au trecut de mult de 70 de ani sau locuiesc în comunități mici, de mult uitate, ori la etajul 9 al unui apartament de bloc.
FELICITĂRI PĂRINȚILOR NOȘTRI!
FELICITĂRI COPIILOR LOR ADULȚI!
Hai și voi, că nu e greu!
Găsiți aici materiale utile pentru menținerea sănătății și a stării de bine, înregistrate acasă.
Stimulare cerebrală
Exerciții de stimulare cerebrală pentru persoane cu sindrom Down și nu numai.
Succes!
Andreea
Andreea locuiește într-o comunitate mică din județul Dolj. Ea își dorește o viață activă. Familia face eforturi pentru ca ea să participe la activitățile asociației noastre. Și chiar dacă acum a rămas acasă, fără navetă, fără serviciile și activitățile noastre, Andreea urmărește pagina noastră, face toate exercițiile propuse și este activă acasă.
FELICITĂRI Andreea!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Ali
Ali și-a provocat părinții la o partidă de tenis de masă. Ghici cine câștigă?
FELICITĂRI ALI!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
Maria
YOGA DANCE CU MARIA
Maria frecventează activitățile terapeutice organizate de asociația noastră, dar și cursurile unei școli postliceale speciale cu profil de kinetoterapie.
Maria vă invită să exersați cu ea câteva exerciții de yoga dance pe scaun, recomandate de terapeuții și partenerii noștri din cadrul F.E.F.S. Craiova.
FELICITĂRI Maria!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
MEDITAȚIE ȘI RELAXARE CU ALI
Ali este o persoană sensibilă, dar foarte determinată. Știe să ia decizii cu privire la aspectele care privesc viața ei și întotdeauna își respectă angajamentele asumate. Se implică în toate activitățile asociației, iar la sfârșitul acestei situații de urgență din România, va susține examenul de absolvire a unei școli postliceale din Craiova. Ali ar fi trebuit să fie acum plecată pentru 30 de zile, într-un stagiu de practică în Italia, dar pandemia a anulat totul. Ca să treacă mai ușor peste visul său năruit, Ali se relaxează prin yoga dance pe scaun.
În aceste Zile Sfinte de Rugăciune, vă invităm să primiți în sufletele voastre gingășia ei, să meditați și să vă relaxați împreună cu ea.
FELICITĂRI ALI!
FELICITĂRI familiei tale!
Hai și voi, că nu e greu!
JOC POPULAR OLTENESC
Timpul șterge, dar știe să păstreze, ca nimeni altul, ceea ce nu trebuie pierdut. – Amza Pellea
În data de 29 aprilie se sărbătorește ZIUA MONDIALĂ A DANSULUI.
În mod obișnuit, în această zi, utilizatorii asociației noastre s-ar fi antrenat și ar fi dansat împreună cu profesorii și studenții Facultății de Educație Fizică și Sport Craiova.
În semn de mulțumire pentru aceștia, câțiva dintre membrii asociației noastre au pregătit un joc popular oltenesc.
Cu toată dragostea, gândurile bune și speranța revederii, vă trimitem acest joc popular oltenesc și vă invităm să vă distrați împreună cu noi.
Hai și voi, că jocul popular oltenesc este leac verificat!
YOGA DANS ACASĂ – publicăm toate cele 3 videoclipuri
Mama și fiica fac terapie prin yoga dans. Exersează echilibrul și se relaxează. Aceleași exerciții efectuate în trei modalități diferite.
Atunci când adulții cu sindrom Down rămân fără terapie, părinții continuă ceea ce fac de o viață, se transformă în terapeuți. Este suficient să aibă un terapeut autorizat pe monitor și restul devine plăcere.
”Voi părinții, știți lucruri pentru care cercetătorii au nevoie de ani de zile ca să le descopere!” – afirmă un frate al unei persoane cu sindrom Down.
Hai și voi, că nu e greu!
Stația acasă 2020#Menținerea sănătății și a stării de bine
Cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A FAMILIEI, transmitem mulțumiri familiilor membrilor noștri pentru perseverența lor, precum și toată recunoștința noastră față de Fundația Special Olympics România și față de Facultatea de Educație Fizică și Sport Craiova pentru implicarea lor zilnică în menținerea sănătății oamenilor cu sindrom Down și a familiilor lor, pe toată durata acestei pandemii.
Tuturor vă mulțumim pentru că sunteți oamenii potriviți din viața noastră și pentru bucuria pe care ne-o oferiți.
FELICITĂRI TUTUROR!
Hai și voi, că nu e greu!