AGEING

Cea de a treia întâlnire de coordonare a proiectului DS AGEING s-a desfășurat în Portugalia. DS AGEING este un program de instruire pentru maturitatea activă a persoanelor cu sindrom Down.

Cea de a treia întâlnire de coordonare a proiectului DS AGEING s-a desfășurat în Portugalia.

DS AGEING este un program de instruire pentru maturitatea activă a persoanelor cu sindrom Down.

În perioada 24-25 septembrie 2019, ASSOCIAÇÃO PORTUGUESA DE PORTADORES DE TRISSOMIA 21 (PORTUGALIA) a găzduit în Lisabona cea de a treia întâlnire a celor șapte parteneri care participă la proiectul European DS-Ageing, finanțat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS+ 2017, Parteneriate Strategice pentru Educația Adulților.

 

 

Cea de a treia întâlnire s-a desfășurat în cadrul Universidade Europeia din Lisabona, fiind importantă pentru validarea etapelor de lucru din cadrul proiectului.

Reuniunea a debutat cu o activitate de diseminarea a proiectului DS-AGEING. Acțiunea s-a desfășurat la Facultatea de Psihologie, publicul țintă fiind format din studenții acestei facultăți.  Pe lângă familiriazarea acestora cu obiectivele și activitățile proiectului, fiecare partener, reprezentat de doi specialiști, a avut șansa de a promova asociația și țara din care provine. Discuțiile și întrebările studenților s-au axat mai ales pe problematica socială  a îmbătrânirii, posibilitățile și suportul de care pot beneficia adulții cu sindrom Down în fiecare țară parteneră.

Ulterior, pe parcursul celor 2 zile, cei 14 specialiști au participat activ atingând, rând pe rând, toate punctele agendei de lucru, cum ar fi: revizuirea planului de acțiune, strategiile de diseminare locale viitoare, pregătirea raportului interimar. Au fost analizate rezultatele proiectului: ghidul metodologic, materialele experimentale de instruire, stuctura și conținutul acestora, modul de experimentare și validare a programului.

Componenta electronică a proiectului a fost discutată în detaliu, prezentându-se sugestii de proiectare a platformei de e-training și de afișare a paginii web a proiectului.

Reuniunea s-a desfășurat într-o atmosferă agreabilă, stabilindu-se că în luna martie 2020, asociația din România, ALDO-CET va fi gazda următoarei întâlniri.

Pentru mai multe informații vizitați: https://www.dsageing.eu/ro

Proiectul DS Ageing urmărește creșterea competențelor atitudinale, abilităților și cunoștințelor persoanelor cu sindrom Down, cu vârsta peste 30 de ani, specialiștilor și familiilor, în ceea ce privește îmbunătățirea procesului de îmbătrânire, în conformitate cu modelul îmbătrânirii active, prin intermediul unui program de instruire inovativ, dezvoltat pe baza nevoilor lor reale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.