AGEING

Comunicat semptembrie reluarea activitatillor asociatiei noastre

Luna septembrie

a debutat cu reluarea

activităților

asociației

noastre.

 

 

 

 

În cadrul proiectului: DS-AGEING - ,,Program de instruire pentru promovarea îmbătrânirii active a persoanelor cu sindrom Down" - ALDO-CET a început validarea activităților de instruire dezvoltate prin acest proiect european.

Validarea vizează trei tipuri de activități (față în față, practice și de e-training) care au ca obiectiv profilaxia pro-activă a procesului de îmbătrânire în stare optimă de sănătate. Activitățile sunt proiectate pentru persoanele implicate în acest proces: adulți cu sindrom Down, familii, asistenți și specialiști.

Cele trei tipuri de activități sunt dezvoltate pentru patru dimensiuni considerate importante pentru profilaxia afecțiunilor asociate înaintării în vârstă: îmbătrânirea activă în stare optimă de sănătate, funcționarea cognitivă, confruntarea cu evenimente de tranziție și sănătatea fizică.

Un grup de tineri cu sindrom Down, părinții acestora, împreună cu un grup de specialiști din asociație, dar și din afara acesteia, experimentează activitățile proiectate.
Tinerii noștri cu sindrom Down și familiile lor încearcă să se adapteze la condițiile neobișnuite provocate de pandemia mondială. Ei desfășoară anumite activități față în față și exerciții practice în parc. Experimentează exerciții pentru menținerea stării optime de sănătate și pentru antrenarea funcțiilor executive, psihomotricității, limbajului și comunicării. Bucuria revederii și reluarea activităților au readus în rândul participanților dorința de implicare, curiozitatea pentru activitățile propuse, stimuli pentru descoperirea noilor posibilități de folosire a abilităților și punerea în practică a îndemânării de care dispun pentru a-și menține starea de sănătate fizică, psihică și socială.

Începând cu luna octombrie, activitățile propuse de consorțiul european vor fi disponibile pe pagina de internet a proiectului (https://www.dsageing.eu/ro) și vă invitam să le experimentați pentru a vă menține sănătatea optimă și pentru a fi activi până la vârste înaintate!

DS_AGEING este un proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus+ sub numărul 2018-1-ES01-KA204-050733.

Leave a Reply

Your email address will not be published.