PROIECTE

Think Different Think Europe

ALDO-CET în parteneriat cu asociaţii similare din Italia, Germania, Spania, Portugalia, Franţa, Irlanda, Ungaria, Croaţia, Ucraina şi Republica Cehă a implementat proiectul „Think Different,Think Europe!” finanţat prin programul “Europa pentru cetăţeni”, Acţiunea 1; Măsura 2.2.

Împreună cu partenerii am promovat drepturile civice ale europenilor cu sindrom Down, având ca scop încurajarea colaborării între membrii EDSA în domeniul cetăţeniei active a persoanelor cu sindrom Down.

Urmărind implicarea europeană a asociaţiilor membre EDSA şi a persoanelor cu sindrom Down, precum şi informarea şi pregătirea acestora pentru scrierea, administrarea şi implementarea proiectelor de parteneriat la nivel European, proiectul  s-a desfăşurat în 3 pachete de activităţi principale:

  1. Sub egida: “Să ne cunoaştem şi să învăţăm mai multe despre Europa”, 40 de tineri cu sindrom Down şi 29 de specialişti din ţările partenere au participat în luna mai 2013, la Roma, Italia, la un atelier de lucru care a avut ca obiectiv conştientizarea persoanelor cu sindrom Down asupra drepturilor şi îndatoririlor pe care le au ca cetăţeni europeni. Atelierul de lucru s-a desfăşurat pe parcursul a 4 zile, timp în care ALDO-CET a fost reprezentată de către 2 tineri cu sindrom Down şi 2 specialişti. Cele mai importante activităţi au fost vizitarea celei mai mari structuri de radiodifuziune din lume: Radio Vatican, unde tinerii cu sindrom Down au dat interviuri în limba maternă, difuzate în direct; şi o sesiune de activităţi desfăşurate în incinta Senatului Italian, tinerii fiind întâmpinaţi chiar de către preşedintele acestuia.
  2. Având ca temă prezentarea unei aplicaţii pentru Comisia Europeană – de la oboseală la satisfacţie, în luna octombrie 2013, ALDO-CET a participat, împreună cu 20 de reprezentanţi ai partenerilor, la un training de 4 zile pentru pregătirea şi scrierea candidaturilor pentru noul program al Comisiei Europene, Erasmus+, 2014-2020.
  3. Diseminarea rezultatelor printr-o campanie web, radio şi reţele sociale.