EVENIMENTE

Hai sa ne cunoastem si sa recunoastem sindromul Down

Dragi prieteni,

Miercuri, 21 martie 2012,

Un grup de asociaţii din România care lucrează cu persoane cu sindrom Down lansează campania de conştientizare

“Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem,
sindromul Down”

Această campanie se va desfăşura pe parcursul a 12 luni, iar în 21 martie 2013 vă vom comunica rezultatele obţinute.

Un pachet informativ constând din: o broşură cu informaţii uzuale despre sindromul Down; o carte cu informaţii medicale despre urmărirea stării de sănătate a persoanelor cu sindrom Down pe parcursul vieţii şi un album foto ce cuprinde 28 de poveşti reale ale unor români cu sindrom Down si familiile lor; va fi lansat în acelaşi timp în mai multe oraşe din ţară şi anume: Băileşti, Craiova, Arad, Oradea, Timişoara, Bacău, Câmpina, Cluj, Baia Mare, Deva, Hunedoara, Botoşani, Bucureşti şi Reghin. Acest pachet informativ a fost produs de ALDO-CET Băileşti, cu ajutorul unor familii care au multă dragoste de oferit şi de împărtăşit şi care locuiesc în oraşele sus menţionate şi a fost tipărit cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin programul Grundtvig – Invăţare pe parcursul vieţii, prin proiectul “Unind părinţii persoanelor cu sindrom Down – UP4DOWNKIDS”.

In fiecare dintre oraşele sus menţionate, persoane cu sindrom Down vor conduce şi vor participa la evenimente organizate în ziua de 21 martie 2012, şi vor lansa campania şi pachetul informativ în faţa educatorilor, profesorilor, terapeuţilor, medicilor şi asistenţilor medicali, politicienilor, autorităţilor locale şi părinţilor care vor participa la evenimente. In unele oraşe persoanele cu sindrom Down îşi vor dovedi abilităţile artistice prezentând diverse spectacole în faţa publicului divers.

La Băileşti, persoanele cu sindrom Down vor provoca audienţa la o oră de terapie prin muzică, lecţie ce va fi condusă de 3 tineri cu sindrom Down care vor folosi ghitara, instrumente de percuţie şi vocea. Doctorii şi profesorii din public vor fi invitaţi să participe la lecţia de muzică, şi ……, dacă îşi vor învăţa lecţia şi se vor comporta corect vor fi răsplătiţi cu un cântec tradiţional oltenesc, un dans oltenesc şi pachetul informativ.

“Cunoaşte-mă aşa cum sunt!”

Echipa ALDO-CET Băileşti