LEISURE

13 TINERI CU SINDROM DOWN DIN CADRUL ALDO-CET, BĂILEȘTI, ROMÂNIA EXPERIMENTEAZĂ PROGRAMUL DE FORMARE DS LEISURE

13 TINERI CU SINDROM DOWN DIN CADRUL ALDO-CET, BĂILEȘTI, ROMÂNIA EXPERIMENTEAZĂ PROGRAMUL DE FORMARE DS LEISURE

Consorțiul european DS LEISURE a publicat materialele de instruire pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu sindrom Down prin petrecerea incluzivă a timpului liber.

 

ALDO-CET România a lansat platforma electronică de învățare și activitățile experimentale pentru organizarea și petrecerea timpului liber în spațiile incluzive de agrement. Lansarea s-a efectuat prin două ateliere de lucru, unul pentru persoanele cu sindrom Down incluse în program și părinții acestora și unul pentru specialiști.

 

 

 

 

 

Pentru dobândirea abilităților necesare utilizării platformei electronice de învățare, programul de instruire se desfășoară în echipe mixte, fiecare persoană cu sindrom Down fiind susținută de un student voluntar din cadrul Universității din Craiova.

3 sesiuni de lucru au fost organizate pentru părinții tinerilor înscriși în program pentru a le putea oferi ajutor dacă este cazul, atunci când aceștia doresc să utilizeze platforma acasă.

 

 

 

 

 

Tinerii români învață și experimentează: mersul la muzeu, la cumpărături, la stadion, la picnic, organizarea unei petreceri, la concert, la disco, la gelaterie, la restaurant, la coafor. Învățarea, cunoștințele și dezvoltarea abilităților transversale sunt de fapt prilej de bucurie și de amintiri unice.

 

ÎMPĂRTĂȘIM CUNOȘTINȚE BUCURÂNDU-NE DE TIMPUL LIBER!