ALDO-CET DISEMINEAZĂ MATERIALELE DE FORMARE PENTRU PERSOANELE CU SINDROM DOWN DEZVOLTATE ÎN CADRUL PROIECTULUI DS LEISURE
Promovând incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down prin sport, artă și medii de agrement, ALDO-CET a organizat și a participat la o serie de evenimente de promovare și diseminare a pachetului de formare DS LEISURE.
Având ca obiectiv conștientizarea unui număr cât mai mare de aparținători, voluntari și specialiști din mediile de agrement, asupra importanței dezvoltării curiozității intelectuale, gândirii divergente, originalității, încrederii de sine și a învățării cu ajutorul tehnologiei informatice pentru persoanele cu sindrom Down, ALDO-CET și UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA au organizat evenimente de multiplicare a proiectului DS LEISURE la nivel local și național.
În cadrul acestor evenimente, cursanții cu sindrom Down instruiți prin programul DS LEISURE s-au constituit în formatori pentru semenii lor, dar și pentru specialiștii de agrement.
În data de 07 iunie 2019, la sediul ALDO-CET din Băilești, Dolj, un grup format din 12 cadre didactice, reprezentând instituțiile de învățământ din municipiu, a analizat ghidurile didactice, culegerea de exerciții și platforma electronica dezvoltate în cadrul proiectului DS LEISURE, din perspectiva transferabilității lor în activitățile practice de învățare pentru elevii cu dizabilități intelectuale înscriși în instituțiile de învățământ locale, utilizând tehnica dialogului așa cum este descrisă în metodologia DS LEISURE.
În data de 15 iunie 2019, la Bușteni, Prahova, 90 de părinți și tineri cu sindrom Down, reprezentând 10 ong-uri din Argeș, București, Constanța, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Vrancea au analizat
experiențele practice ale utilizatorilor din cadrul ALDO-CET, desfășurate în diverse medii de agrement. S-au prezentat materialele de formare, sau efectuat jocuri de rol pentru dezvoltarea abilităților transversale și exerciții pe platforma electronica a proiectului DS LEISURE. Câte un reprezentant cu sindrom Down din partea fiecărei organizații participante a realizat un ”baston
vorbitor” și a experimentat câte un exercițiu sau un scenariu virtual pe platformă. Toți tinerii cu sindrom Down prezenți au primit câte un rucsac inscripționat cu elementele de identitate vizuală a proiectului.
În data de 21 iunie 2019, la Craiova, Dolj, 15 specialiști educaționali și din mediile de agrement au dezbătut metodologia de formare DS LEISURE și activitățile practice experimentate în mediile de
agrement de către cursanții cu sindrom Down înscriși în program; dar au efectuat și exerciții pe platforma electronică.
În data de 13 iulie 2019, în cadrul Conferinței părinților, desfășurată la Mamaia, Constanța, peste 230 de părinți din județele Iași, Vaslui, Botoșani și Republica Moldova s-au familiarizat cu produsele intelectuale și rezultatele obținute în cadrul proiectului DS LEISURE.