TEODORA

Terapia ocupațională

Tinerii cu sindrom Down înscriși în ALDO-CET împreună cu elevii voluntari înscriși la Liceul Teoretic Mihai Viteazul Băilești își dezvoltă pasiunea pentru lucruri artizanale. Activitatea lor este sponsorizată de oameni generoși.

Tinerii organizează expoziții cu produsele realizate de ei și își valorizează munca în comunitatea locală. Și tu poți sprijini acest proces. Implică-te! Îți mulțumim.

Orice persoană este valoroasă şi are ceva de oferit. Persoanele cu dizabilităţi intelectuale ne îndeamnă să le dăruim suport, încredere şi speranţă şi ne conving tot mai mult că diagnosticul este doar un aspect medical. Calitatea produselor realizate de aceste persoane şi dăruirea cu care acestea lucrează ne demonstrează că ceea ce facem noi este binevenit.

Scopul intervenţiei noastre este viaţa de calitate, independentă şi productivă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Ariile tematice sunt formarea şi exersarea abilităţilor psihomotrice generale şi explorarea senzorială a mediului înconjurător.
Aplicând tehnici de lucru cu diverse materiale şi instrumente, tinerii din centrul nostru învaţă etapele de realizare a unor produse simple, le realizează şi apoi analizează, descriu şi apreciază produsul finit. Împreună ne dezvoltăm spiritul de observaţie şi învăţăm să reproducem ceea ce vedem sau simţim.
Cu tinerii exersăm tehnicile de lucru utilizate în activităţile de abilitare manuală. Le trezim şi le satisfacem curiozitatea, cunoaşterea şi exprimarea folosind un mediu de lucru adecvat şi implicându-i în selecţia zilnică a materialelor şi temelor de lucru. Punem în aplicare activitaţi de modelare cu lut, înşiruirea de mărgele, realizarea de tablouri din sfoară cu diverse teme şi obiecte decorative, origami, felicitări din ceară, colaje, mărţişoare.

Voi, prietenii noştri, puteţi valoriza această muncă atunci când doriţi să faceţi cadouri cu semnificaţii diverse. Vă aşteptăm cu drag.