EVENIMENTE

Eveniment video global 2013

Asociaţia Langdon Down Oltenia Centrul Educaţional Teodora (ALDO-CET) din Băileşti, România a participat la crearea evenimentului video global

“Permiteţi-ne – Da. Eu vreau să muncesc!

Filmul este prezentat de Down Syndrome International în parteneriat cu 62 de ţări din întreaga lume pentru Ziua Mondială a Sindromului Down, 21 martie 2013.

Vă rugăm să vizionaţi acest film accesând linkul de mai jos

http://www.ds-int.org/let-us-in-i-want-to-work

şi să vă alăturaţi vocii mondiale care pledează pentru drepturile, incluziunea şi starea de bine a persoanelor cu sindrom Down. Vă rugăm să vă invitaţi rudele, prietenii, colegii, şefii şi cunoscuţii să vizioneze acest film în data de 21martie 2013. In acest mod veţi sprijini campania noastră de conştientizare “Hai să ne cunoaştem şi să recunoaştem sindromul Down”. Vă mulţumim!

Evenimentul video global din acest an transmite un mesaj simplu: 

“Permiteţi-ne – Da. Eu vreau să muncesc!”,
care exprimă dreptul inalienabil al persoanelor cu sindrom Down de a fi angajate într-un loc de muncă şi cere oferirea posibilităţilor de a-şi atinge potenţialul la fel ca oricare alt om.

62 de persoane cu sindrom Down au participat la realizarea acestui eveniment video global, iar numele şi ţara lor de origine sunt afişate în fiecare scenă din film. Unele persoane prezintă locul lor de muncă, alte persoane exprimă verbal dorinţa lor de a munci, în partea de sus a ecranului apărând mesajul “Eu vreau să muncesc” scris în limba maternă a fiecăruia dintre cei ce poartă conversaţia despre muncă, şi în acelaşi mod, copiii spun “Eu vreau să muncesc când voi fi mare”.

ALDO-CET Băileşti mulţumeşte Irinei Teodora Vîslan care a acceptat invitaţia de a participa la evenimentul video mondial 2013 realizat de către Down Syndrome International.

21 martie 2013 marchează cea de a opta aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down. Această zi este dedicată drepturilor, incluziunii şi stării de bine a persoanelor cu sindrom Down şi este recunoscută de către Naţiunile Unite, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Ministerul Sănătăţii din România şi respectată în întreaga lume. Data 21.3 simbolizează triplarea cromozomului 21 şi condiţia unică a persoanelor cu sindrom Down.

Pentru a opta oară consecutiv, ALDO-CET speră că vă veţi alătura acum şi până în 21 martie, eforturilor pe care le depune pentru a informa populaţia despre importanţa acestei zile. Există mai multe posibilităţi prin care vă puteţi implica:

Evenimentele şi poveştile zilei: înregistraţi-vă pe pagina noastră web: www.sindrom-down.ro descriind în formularul de contact evenimentele şi acţiunile pe care le desfăşuraţi în această zi. Toate informările primite până în data de 25 martie 2013 vor fi publicate într-un comunicat de presă ce va fi difuzat în diverse medii: de afaceri, sănătate, educaţie şi social.

Evenimentul video global 2013: ca urmare a succesului evenimentelor video global “Permiteţi-ne!” difuzat în 2011 şi “Permiteţi-ne – Eu vreau să învăţ!” difuzat în 2012, vă invităm să vizionaţi “Permiteţi-ne – Da. Eu vreau să muncesc!” şi să-l difuzaţi în 21 martie 2013 în mediile în care lucraţi dumneavoastră.

Şosetele colorate: vă invităm să purtaţi în ziua de 21 martie 2013 şosete colorate pentru a atrage atenţia asupra acestei zile. Ne dorim ca oamenii să vorbească despre această zi şi de aceea, vă rugăm să purtaţi 3 şosete puternic colorate, lungi şi desperecheate pentru a evidenţia cei 3 cromozomi sau bagajul EXTRA genetic. Oamenii vor fi surprinşi de această apariţie şi vor întreba uimiţi ce se întâmplă. Dacă nu puteţi purta şosetele, atunci purtaţi 3 obiecte de vestimentaţie puternic colorate sau strălucitoare, astfel încât să atrageţi atenţia şi să ne ajutaţi să spunem lumii despre persoanele cu sindrom Down. Este foarte uşor să faceţi acest lucru acasă, la grădiniţă, la şcoală, la facultate, la lucru, la joacă, în călătorie, în vacanţă, la petrecere sau oriunde vă veţi afla în ziua de 21 martie 2013 şi invitaţi familia, prietenii şi colegii să facă la fel. Trimiteţi-ne fotografii până în data de 25 martie 2013, iar noi vom publica un album cu acestea.

ALDO-CET Băileşti anunţă cu plăcere că anul acesta va participa cu un grup format din 9 tineri cu sindrom Down, 3 specialişti şi 6 părinţi la evenimentul  “I’m up, not down!” organizat de Asociaţia Down Bucureşti, Asociaţia Sindrom Down Bucureşti şi Asociaţia Angels Down Bucureşti. Grupul ALDO-CET participă la acest programpentru că numai prin unitate se conştientizează sindromul Down, se învaţădespre importanţa educaţiei incluzive, a sănătăţii şi a stării de bine, se susţine angajarea, viaţa independentă şi participarea în comunitate.

Aşteptăm cu nerăbdare să vă întâlnim la Ziua Mondială a Sindromului Down. Permiteţi-ne să ne bucurăm de drepturile umane şi de libertăţile fundamentale. Permiteţi-ne să ne creştem, să ne educăm şi să ne îngrijim copiii, indiferent de vârsta lor, într-un mediu cald, prietenos, participativ, util şi constructiv. Permiteţi-ne să construim o societate incluzivă bazată pe respectul pentru toţi.

Vă mulţumim!