HEALTHY

HealthyDS este un proiect sustenabil după durata sa de viață.

Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora în parteneriat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova și Fundația Special Olympics din România au organizat un eveniment demonstrativ, având ca temă activitatea fizică, dezvoltarea conduitelor de viață sănătoasă și incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down prin sport.

Evenimentul demonstrativ s-a desfășurat în cadrul proiectului „Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale”, finanțat de SERVIER România, miercuri, 28 martie 2018, la Sala Polivalentă din Craiova, și a fost structurat în două componente:
1. Lecție demonstrativă de antrenament;
2. Seminar de nutriție și sănătate.

Prin acest proiect se urmărește implementarea unei metodologii de pregătire a sportivilor cu dizabilități intelectuale în cadrul F.E.F.S. Craiova, implicarea studenților în antrenamente practice împreună cu sportivii cu sindrom Down și asistenții personali ai acestora, precum și schimbarea atitudinii studenților și specialiștilor față de persoanele cu sindrom Down prin participarea la activități de voluntariat.Un grup format din tineri cu sindrom Down, studenți FEFS Craiova și părinți antrenați de conferențiar dr. Germina Cosma și lector dr. Luminița Călinescu Brabiescu, au demonstrat publicului (studenți și profesori) prezent în Sala Polivalentă din Craiova, că pregătirea sistematică în cadru formal, indiferent de vârstă, conduce la plăcerea de a efectua sport și de a executa corect exercițiile.
Lecția de antrenament a fost urmată de un seminar de nutriție și sănătate, coordonat de doamna doctor Narciza Dinică, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Dolj. La seminar, pe lângă conduitele de viață sănătoasă dezbătute, participanții au fost antrenați în diverse activități practice, iar pentru efortul lor, cu toții au fost răsplătiți cu diverse produse benefice menținerii sănătății.
Felicitări tuturor participanților și să continuați!