LEISURE

Stire televizata 1

Persoanele cu sindrom Down nu trebuie privite diferit. Este mesajul transmis astăzi de cei care se ocupă ca aceşti tineri să se integreze mai uşor în societate. Proiectul iniţiat de Asociaţia Langdon Down Oltenia îşi propune să promoveze petrecerea timpului liber a persoanelor cu sindrom Down şi a familiilor acestora în centrele de agrement din Craiova.
Workshop DS LEISURE, la Universitatea din Craiova. Evenimentul a avut în prim-plan incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down, iar discuțiile s-au centrat pe suportul necesar specialiștilor din sectorul de agrement pentru a permite persoanelor cu sindrom Down să trăiască experiențe pozitive în mediile de petrecere a timpului liber.
Proiectul DS LEISURE urmărește creșterea competențelor atitudinale, abilităților și cunoștințelor persoanelor cu sindrom Down, familiilor acestora, specialiștilor și voluntarilor din sectorul de agrement, în ceea ce privește implementarea activităților incluzive de timp liber printr-un program inovator de formare.
Activitatea a oferit participanților posibilitatea să înțeleagă particularitățile și nevoile oamenilor cu sindrom Down.