STIRI

Programul de schimb de experiență între familii – FEP

Programul de schimb de experiență între familii – FEP

Unul dintre obiectivele noastre este să construim punți de legătură între familiile care au un copil sau o rudă cu sindromul Down și trăiesc în diferite țări. Credem că a schimba experiențe și a vedea culturi diferite reprezintă o mare posibilitate pentru noi toți.

Prin urmare, am creat un site www.edsafamily.com și o platformă numită Programul de schimb de experiență între familii (FEP).

Scopul acestei platforme este crearea unei rețele între familiile care au un copil cu sindrom Down. Familiile se pot vizita și se pot întâlni în diverse țări.

Pentru a beneficia de acest program trebuie să deveniți membru al rețelei. Pentru aceasta, trebuie să contactați ALDO-CET, organizația din România ce vă dă acceptul pentru înscrierea în rețea. Dacă locuiți în altă țară, trebuie să contactați organizația membră EDSA din țara respectivă.

Odată ce ați devenit membru al rețelei, puteți oferi un serviciu unei familii care dorește să viziteze țara dumneavoastră; puteți vedea ofertele altor familii și puteți alege pe ricare dintre ele.

Înainte de a vă planifica vizita, vă rugăm să verificați costurile. Acestea se stabilesc între familiile care organizează schimbul de experiență. O familie înscrisă în program fi gazdă, vizitator sau ambele.

Informațiile dumneavoastră personale nu vor fi distribuite unor terțe părți. Dar fiecare membru trebuie să fie aprobat de organizația locală a membrilor. Prin urmare, atunci când doriți să deveniți membru al acestei platforme, informațiile dumneavoastră vor fi trimise spre aprobare organizației responsabile în țara dumneavoastră. După confirmarea calității de membru, toate informațiile pe care le-ați furnizat vor fi văzute de ceilalți membri ai platformei.

Platforma este foarte ușor de utilizat.
1. Creați un cont utilizând butonul ” Sign Up”
2. Contul se va aproba de către asociația responsabilă din țara în care locuiți.
3. După aprobare puteți utiliza platforma, accesând butonul ” Sign In”!
4. Puteți formula o invitație utilizând butonul ” Create Invitation” sau puteți vizualiza invitația utilizând butonul ” View Invitation”
5. Puteți să vizualizați toate invitațiile sau să filtrați utilizând butonul ” Search”
6. În pagina de pornire: Când derulați în jos, puteți vedea toate țările din program și numărul de invitații legate de țara respectivă.

Sperăm că vă veți bucura de călătoria dumneavoastră prin diferite culturi!

Mai multe informații se pot afla accesând:

http://www.edsa.eu/family-exchange-programme-fep/