LEISURE

Adulții cu sindrom Down din Băilești și Craiova

Adulții cu sindrom Down din Băilești și Craiova contribuie la proiectarea propriului program de instruire pentru petrecerea timpului liber.
Consorțiul European DS LEISURE a implicat persoane cu sindrom Down, familii, specialiști și voluntari în dezvoltarea ghidului metodologic DS LEISURE.

În acest sens, fiecare țară parteneră a organizat o sesiune de co-creare și o sesiune de co-validare cu utilizatorii finali.
La nivel european, 115 persoane au participat la sesiunile de lucru, printre ele enumerând 63 de adulți cu sindrom Down, 9 părinți, 16 specialiști din sectorul de agrement, 20 de educatori și 7 voluntari.

 

 

În contextul proiectului DS LEISURE, folosind leadership-ul, jocul de rol, discuțiile de grup, interviul, dialogul și votul drept principale instrumente de lucru, participanții și-au dat acordul pentru a se instrui și experimenta următoarele activități de agrement:

 1. Mergând la cinema sau la teatru
  2. Mergând la restaurant
  3. Mergând la stadion
  4. Mergând la concert
  5. Mergând la discotecă
  6. Mergând la coafor
  7.Mergând la cumpărături
  8. Picnic într-un parc
  9. Organizând o petrecere în club
  10. Organizând o după-amiază într-o ceainărie, gelaterie sau bar.

Consorțiul european DS LEISURE mulțumește tuturor participanților pentru implicarea lor activă și pentru contribuția valoroasă pe care și-au adus-o în această etapă a proiectului.
Rămâneți aproape pentru mai multe informații!